Header Ads

İnternet Sitesi Açmak

 

İnternet Sitesi Açmak - Web Fix Online

İnternet Sitesi Açmak

Her gün internette bir çok siteye giriyoruz. Bunlardan bazıları blog sitesi, haber sitesi gibi bilgi alabileceğimiz kaynaklar olabildiği gibi, e-ticaret siteleri gibi mal ve hizmet alabileceğimiz sitelerde olabiliyor. İnternet Sitesi Açmak gerek düşüncelerini büyük topluluklara yaymak gerekse de internet üzerinden mal ve hizmet satmak isteyen kişilerin en çok araştırdığı konuların başında gelmektedir.

Öncelik Alan Adı Belirlemek

İnternet sitesi açmak için önceliğimiz bir alan adı belirlemektedir. Alan adının belirlenmesinde temel hedef kolay akılda kalabilmesi ve açacağımız site ile uyumlu bir isim belirlenmesidir. Alacağımız alan adının daha önce kayıt edilmemiş olması gerekmektedir. com, net ,org gibi alan uzantıları arasında temel olarak fark bulunmamaktadır. Ancak com.tr gibi özel alan adları için tarafımızdan belge talep edilebilir. Seçtiğimiz alan adını kaydetmek için internet üzerinde bir çok site bulunmaktadır. Tüm siteler alan adınızı satın almadan önce almak istediğiniz alan adının sorgulamasını yaparlar. Daha önce alınmamış bir alan adı ise seçtiğiniz alan adını kullanabilirsiniz.

İnternet Sitesi Açmak için sadece alan adı sahibi olmamız yetmemektedir. Alan adı internet üzerinde sahip olduğumuz bir adrestir. İnternet sitesinin dosyalarının bulunduğu bilgisayara yönlendirme hizmeti sunar. İnternet sitemizi oluşturmak için kullandığımız dosyaları saklayacağımız bir hosting paketi satın almanız gerekmektedir. Hosting hizmeti veren tüm şirketler aynı zamanda alan adı hizmetide sağladığından alan adı ve hosting satın alım işleminizi aynı şirket üzerinden almanız önerilir. Hosting sitenizin dosyalarını yükleyebileceğiniz bir alandır. Hosting paketi ile aynı zamanda veri tabanı, e-posta hizmeti ve istatistik hizmeti gibi onlarca hizmet tarafınıza sunulmaktadır. Hosting paketlerinin içerdiği boyut, hız, görüntülenme sayısı gibi özelliklerine göre fiyatlandırma yapılmaktadır.

İnternet Sitesi Açmak için sanıldığının aksine kodlama, grafik ve bir çok yazılım diline hakim olmanız gerekmemektedir. Bu bilgilere sahip olmadan da internet sitesi açmak mümkündür. Hosting hizmeti aldığınızda kullanabileceğiniz bir sürü uygulamaya da ücretsiz sahip olabilirsiniz. Blog sitesinden, forum sitesine, eticaret sitesinden wordpress gibi içerik yönetim sistemlerini tek bir tıklama ile kurabilir ve temel bilgileriniz ile sitenizi ziyaretçilerin hizmetine açabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.