Header Ads

İnternet Hızını Yükseltme Yöntemleri

 

İnternet Hızını Yükseltme Yöntemleri - Web Fix Online

İnternet Hızını Yükseltme Yöntemleri

İnternet, içinde bulunduğumuz çağda hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Basit bir yemek tarifinden tutun bankacılık işlemlerine kadar her alanda, her konuda internete ihtiyacımız bulunuyor. Hal böyle olunca internetin yavaşlaması hayatımızda büyük ya da küçük pek çok aksaklığa yol açabiliyor. Ve insanı çileden çıkarabiliyor. İnternetinizi hızlandırmak için ise aslında teknik servise ihtiyacınız yok. Bu yazı da İnternet hızını yükseltme yöntemleri bulacaksınız. üstelik teknik bir yardıma ihtiyaç duymadan.

Öncelikle internetinizin mevcut hızını tespit etmelisiniz. İnternet hızını ölçmenin pek çok yolu mevcuttur fakat bunlar içerisinde en basit  ve kolayca uygulanabilir olanı arama motorunda internet hızını ölçen siteyi aratmaktır. Daha sonra internet hızını yükseltme yöntemlerine geçebilirsiniz. Bu yöntemlerden bazıları:

Bant genişliği yüksek bir modem seçmek. Hepimizin aşina olduğu üzere teknoloji çok hızlı ilerlemektedir ve bu nedenle henüz bir kaç sene önce almış olduğumuz telefonlar, bilgisayarlar ve diğer elektronik cihazlar mevcut teknolojik özelliklerle uyum sağlayamamaktadır. Ve değiştirmemiz gerekmektedir. Bu durum modemlerimiz için de geçerlidir. Bant aralığı yüksek olan modemler ile internet erişim hızınız artacaktır. Modem seçerken, bütçenizin el verdiğince,  bant aralığı en yüksek olanı tercih etmeniz sonrasında hız sorunu yaşamamanız adına daha iyi bir tercih olacaktır.

Virüsleri Temizleyin

Bilgisayarınızda bulunan virüsleri temizlemek. Kesinlikle denemeniz gereken bir yöntemdir. Virüs yazılımlar olarak adlandırdığımız yazılımlar bilgisayarınızın kaynaklarını tüketerek yavaşlamasına sebep olduğu gibi internetinizin yavaşlamasına da sebep olacaktır. Bu nedenle muhakkak virüs temizliği yapmalısınız ve yeni virüslerin bulaşmaması için  bilinmeyen kaynaklardan gelen programları bilgisayarınıza yüklemekten kaçınmalısınız. Virüslerden korunmak için virüs temizleme programlarını kullanmalı ve düzenli tarama yapmalısınız.

 

Güncellemeleri Düzenli Alın

İnternet hızını yükselten yöntemlerden bir diğer etkili olanı cihazınızı ve cihazınızda ki yazılımları düzenli olarak güncellemektir. Elektronik cihazların ve bu cihazlarda kullanılan yazılımların sürekli olarak güncel sürümleri çıkarılmaktadır. Bunun nedenleri ise yeni teknolojik gelişmelerle uyum sağlayabilmek,  internet erişim hızını artırmak, olması muhtemel güvenlik açıklarının önüne geçmek gibi pek çok neden olabilir. Bu güncellemeleri yapmayı ihmal etmediğiniz durumda internet erişim hızınız da artmış olacaktır.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.