Header Ads

Seo Çalışması Nasıl Yapılır?

 

Seo Çalışması Nasıl Yapılır? - Web Fix Online

Seo Çalışması Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda sıklıkla merak edilen Seo çalışması nasıl yapılır sorusuna bu makalede yanıt aramaya çalışacağız. Öncelikle bahsetmemiz gereken nokta Seo kelimesinin açılımı ve anlamıdır. Search Engine Optimization olarak açılan Seo kelimesinin Türkçe karşılığı ise arama motoru optimizasyonu olarak çevrilmektedir. Seo, arama motoru kullanılarak yapılan aramalar neticesinde web sitelerin görünürlüğünün arttırılma işlemidir.

Seo İşlemi Aşamaları

Seo işlemi genel hatlarıyla incelendiği zaman karşımıza 6 adım çıkmaktadır. Bunlardan ilki, araştırma aşamasıdır. Bu aşamada sektör analiz edilerek rakipler hakkında tahminler yapılır. İkinci aşama, kullanılacak olan stratejiyi belirlemektir. Bu aşamada, içerik düzenlenmesi, linklemeler ve sosyal medya yönetimi için yapılması gereken planlamalar oluşturulmaktadır. Üçüncü aşama, belirlenen planı uygulama aşamasıdır. Bu aşama bize web sayfasının optimizasyon kararlarını alıp bu kararları uygulamaya dönüştürülmesini vermektedir. Dördüncü aşama, ölçümleme aşamasıdır. Bu aşamada, seo çalışması nasıl yapılır sorusu biraz daha netlik kazanmaya başlar. Çünkü web sitesinin arama motoru sıralaması bir rapor halinde sunulacaktır. Beşinci aşama, bu raporun değerlendirme aşamasıdır. Altıncı ve son aşama ise eğer önceki 5 aşamada herhangi bir sorun olursa, sorunun onarım aşamasıdır. Bir sorun olmadığı taktirde bu aşama geçilebilir.

Seo Çalışmasını Etkileyen Faktörler

Arama motorlarına bakıldığı zaman kullandıkları algoritmayı hiçbir zaman tam olarak açıklamadıklarını görürüz. Ancak algoritmayı etkileyen faktörler hakkında tahminlerde bulunulabilmektedir. Bu faktörlere değinecek olursak en başta içerik pazarlama gelmektedir. Arama motorunda üst sıralarda yer almak istiyorsanız içerik kaliteli olmalıdır. Aynı zamanda içerikler özgün ve etkileyici olmalıdır. İçerik oluştururken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da anahtar kelimenin ne sıklıkla kaç kere kullanılacağı olmasıdır. İçerikler, kullanıcıların kullandığı anahtar kelimeyle oluşturulursa arama yapılacağı zaman üst sıralarda çıkma olasılığı artırılmış olacaktır. Bir diğer faktör ise konunun güncellik durumudur. İçerikler güncel ve belirli periyotlarla yayınlanırsa yine arama sonucunda görünürlük artmış olacaktır.

Seo çalıması nasıl yapılır sorusuna değinecek olursak bu çalışma bireysel olarak yapılabileceği gibi profesyonel ekipler tarafından da yapılabilmektedir. Ancak yapılması çok zor olmayan ve verilen aşamalar takip edildiğinde kolaylıkla yapılabilecek bir işlemdir.

 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.