Header Ads

İnternet Speed Test Güvenilir Mi

 

İnternet Speed Test Güvenilir Mi - Web Fix Online

İnternet Speed Test Güvenilir Mi

Gelişen teknoloji ile beraber, dünya üzerinde neredeyse her evde internet buluyor. Daha önceleri, internete dial-up dediğimiz çevirmeli bağlantılar ile girerken, artık dsl ismi verilen bağlantılar ile veya 4g cihazlar ile giriş yapıyoruz. Bazen internetimiz yavaşlasa da oldukça hızlı internet bağlantıları kullanıyoruz. Bu aşamada da internet hızımızı test etmek ve ne kadar hızlı ile çıkış yaptığımızı bilmek istiyoruz. Hız testi yapabileceğimiz en popüler olan sitelerden bir tanesi de speedtest.net sitesi. Peki internet speed test güvenilir mi?

Speed Test Nedir?

Speed test internet üzerinde, bağlantı hızımızı ölçmek için kullandığımız çevrim içi siteler, programlar veya uygulamalardır. İnternet bağlantınızın ne kadar hızlı olduğunu görmeye ve ölçmeye yarar. ISS'ler yani internet servis sağlayıcıları, size optimum bir hız sunar. Hız testi siteleri de bu bağlantıyı alıp almadığınızı ölçmeye yarar. Tabii hız testi sırasında, bilgisayarına veya mobil cihazınıza çeşitli veriler alıp gönderilir. Bu yüzden de hız testi sitelerini kullanan kullanıcılar, internet speed test güvenilir mi sorusunu sürekli sorarlar.

İnternet Hız Testi Yapabileceğiniz Siteler

İnternet üzerinde hız testi yapabileceğiniz bir çok web sitesi bulunuyor. Aynı zamanda mobil cihazlar için uygulamaları da bulunan, çevrim içi hız testi siteleri şu şekildedir;

Testmy.net

Testmy.net en kapsamlı çevrim içi hız testi yapan sitelerden bir tanesidir. Download ve upload hızlarınızı, ayrı ayrı test edebileceğiniz gibi, farklı ülkelerden de testler yapabilirsiniz. Ayrıca diğer ülkelerde, veya ülkenizde bulunan servis sağlayıcılar arasında da karşılaştırma yapabilirsiniz.

Speedtest.net

Speedtest.net en çok kullanılan ve popüler olan hız testi sitelerinden bir tanesi. Mobil telefonlarda uygulaması olduğu gibi, linux dağıtımları için de ayrı bir betiği bulunmaktadır.

SpeedsSmart

HTML 5 tabanlı bu çevrim içi internet hız sitesinde, mobil telefonlarınızdan, masaüstü bilgisayarlarınızdan ve tabletlerden sağlıklı sonuçlar ile hız testi yapabilirsiniz.

Fast.com

Fast.com, dünyaca ünlü video içerik sağlayıcısı olan Netflix'in, çevrim içi çalışan bir hız sitesidir.

İnternet Hız Siteleri Güvenilir Mi?

Peki internet speed test güvenilir mi? Hız testi siteleri, test anında bilgisayarınıza ve mobil cihazınıza herhangi bir veri göndermez. Sadece ping ismi verilen bir network protokolü ile internet hızınızı ölçerler. Bu yüzden internet hız testi sitelerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.