Header Ads

Google Chrome RAM Sorununu Giderme

Google Chrome RAM Sorununu Giderme - Web Fix Online

Google Chrome RAM Sorununu Giderme

Google Chrome hala en popüler tarayıcılar arasında en başlarda yer almaktadır. Her ne kadar 11 yıl önce piyasaya çıkmış ve sürekli kendisini geliştirmiş bir tarayıcı olsa da birçok sorunu içerisinde barındırmaktadır. Bunlardan en önemlisi de birçok kullanıcının şikâyet ettiği fazla RAM kullanımı sorunudur. Günümüz cihazlarında 8 GB RAM şu anlık yeterli gibi gözükse de Google Chrome cihazların kullanılabilir RAM kapasitesini doldurmakta ve çeşitli sorunlara yol açabilmektedir. Hem son zamanlarda çıkan oyunlar hem de birçok alanda kullanılan uygulamaların daha fazla RAM tüketmesi ile bulunduğumuz 2020 yılında 8 GB RAMin yeterli olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değil.
Google Chrome RAM sorununu giderme için en basit yöntemi cihaza yeni bir RAM eklemek gibi gözükse de içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi yüzünden ve artan kur oranları dolayısıyla birçok kişinin RAM fiyatları cebini yakmaktadır. Bu yüzden tam olarak yetersiz gelen RAM miktarını arttırmak yerine birçok kullanıcı başka yöntemlerle RAM kullanım sorununu çözmeye çalışmaktadır. Sadece yapılacak birkaç ayar ile cihazınızda oluşacak Google Chrome kaynaklı RAM kullanımını düşürmek mümkün.

Güncelleme ve Güncel Sürüm Kullanımı Önemli

Her ne kadar güncellemelere karşı ön yargı olsa da en önemlisi kullanılan her uygulamayı güncel versiyonu ile kullanmaktır. Uygulamaların güncelliği hem performans hem de stabilize açısından büyük bir öneme sahiptir. Google Chrome güncelliğini kontrol edebilmemiz için öncelikle tarayıcı arama kısmına Chrome://help/ yazarak sürümü kontrol edebiliriz. Güncelleme kontrolü Google Chrome RAM sorununu giderme aşamasında ilk izlenmesi gereken adımdır. Daha sonrasında ise belki en önemli adım gereksiz eklentileri kaldırmak olacaktır. Eklentilerin kaldırılması RAM kullanımının azalmasında önemli bir etkiye sahiptir. Her eklentiyi yüklememeniz hem güvenlik açısından hem de tarayıcı performansı açısından önemli bir yere sahiptir.
Bir diğer etken ise gereksiz yere açılan sekmelerdir. Ortalama olarak açık kalan 10 adet sekme 800 MB üzeri bir RAM tüketimi sağlamaktadır. Gereksiz yere açılan sekmeleri kapatarak sisteminizin daha iyi performans vermesini sağlayabilirsiniz. Son zamanlarda hem Facebook platformu hem de YouTube platformu üzerinde kullanılan otomatik oynat özelliğini kapatmak ise yine Google Chrome RAM sorununu giderme üzerinde bir etkiye sahiptir. Bu özelliği ilgili uygulamaların ayarlarından kapatmak hem veri kullanımı azaltacak hem de RAM tüketimini önemli oranda düşürecektir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.