Header Ads

Black Hat SEO Nedir ?

Black Hat SEO Nedir ? - Web Fix Online

Black Hat SEO Nedir ?

Black hat SEO nedir ? konusu hakkında araştırma yapan kişiler sadece black hat SEO kavramını değil diğer kavramları da iyice anlamaya çalışmalıdır. Black hat SEO yani bir diğer adı ile siyah şapkalı SEO, arama motorlarında illegal ve doğal olmayan yollar kullanılarak arama motorlarında yükselmeyi sağlayan yöntemlere verilen isimdir. Black hat SEO, Google ve arama motorları tarafından kesinlikle kabul görülmeyen bir durumdur. Bu tarzda yanıltıcı yolları tercih eden İnternet siteleri, arama motorlarında kısa süre içinde üst basamaklara çıkmayı başarmış gibi görünse de, uzun vadede incelendiğinde kalıcı ve büyük cezalar alarak kaybetmeye mahkum olacaklardır. Bu yöntemler sayesinde kısa sürede ilk sıralarda yer alma garantisi verilse de, kişiler İnternet sitelerini bu tarz illegal uygulamalardan muhakkak korumalıdır. Black hat SEO nedir ? Sorusunun cevabı bulunduğuna göre, şimdi black hat SEO çeşitlerinden bahsedebiliriz.

Black Hat SEO Çeşitleri Nelerdir ?

Black hat SEO yani siyah şapkalı SEO çeşitleri, kendi içinde site dışı ve site içi olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Site içi SEO sistemleri, fark edilemeyen büyük hataları ve ana sayfa üzerine yapılan bağlantıları kapsamaktadır. Site dışı SEO sistemleri ise geçici ya da kısa süreli yükselmeleri ve rakip sitelere ait olan düşmeleri kapsamaktadır.
Site İçi SEO Kavramı : Site içi SEO mantığında anasayfa içinde aşırı ve gereksiz bağlantılara yer verilmektedir. Olması gerekenden fazla etiket ve herhangi bir anlamı bulunmayan kod dizeleri bulunmaktadır
Site Dışı SEO Kavramı : Site dışı SEO kavramında ise çeşitli sitelerden ana sayfaya, anahtar kelimeler ya da farklı kelimeler yardımı ile bağlantı göndererek, İnternet sitelerinin belirli cezalar almasına neden olan içerikleri barınmaktadır.
Black Hat SEO Avantajları
Arama motorlarında Google tarafından onaylanmamış ve uygunsuz şekilde yükselmeyi sağlayan uygulamalar,  Black hat SEO nedir ? sorusunun en net ve kısa cevabıdır. Black hat SEO kullanımı tavsiye edilen bir durum olmasa da, kullanılması halinde kişilere sağladığı avantajlarda bulunmaktadır.
-Black hat SEO yöntemleri emek harcamadan ve zaman kaybetmeden, web sitelerinin üst sıralara yükselmesini sağlamaktadır.
-Black hat SEO sayesinde kısa süre içinde, yüksek gelirler elde edebilir ve domain bilinirliğinin artmasını sağlayabilirsiniz.
-Black hat SEO yöntemlerinde anahtar kelimelere yer vererek, arama motorlarında hızlı bir yükselme sağlayabilir ve bu sayede çeşitli backlink kaynakları bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.