Header Ads

Blogger Nedir ?

Blogger Nedir ? - Web Fix Online

Blogger Nedir ?

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve İnternet kullanımının artması ile birlikte yepyeni kavramlar ortaya çıkmaya başlamıştır. Blog ve blogger da bu yeni kavramlar arasında yer almaktadır. Son zamanlarda sık sık adını duyduğunuz bu kelimelerin ne anlama geldiğini merak ediyor olabilirsiniz. Blogger nedir? sorusunu kısaca açıklayacak olursak hemen hemen her konu hakkındaki deneyimlerini resimler ve yazı ile anlatan kişilere blogger adı verilmektedir. Blog yazarlığını hobi olarak yapan kişiler olduğu gibi bu işi para kazanmak için yapan birçok insanda bulunmaktadır. Blog yazarları, kendi İnternet siteleri için yazdıkları içeriklerin, özgün ve ilgi çekici olmasına özen göstermelidir. Blog yazarları, blog içeriklerinde gezdiği ve gördüğü yerleri, okuduğu kitapları, kullandığı makyaj malzemelerini, çocuklarını ve hayata dair tüm gereklilikleri paylaşmaya çalışmaktadır.
Blog yazarları, bloglarını canlı ve hareketli tutmak için büyük bir gayret sarf etmektedir. Bloggerlar en fazla Twitter, Facebook, Instagram ve Pinterest gibi sosyal paylaşım sitelerini kullanmaktadır. İyi bir blog yazarının yazma yeteneğinin kuvvetli olması, anlaşılır içerikler üretebilmesi ve özgün bir tarza sahip olması gerekmektedir. Blogger nedir? sorusunun cevabını verdiğimize göre, şimdi bloggerların ne iş yaptığından bahsedebiliriz.

Blog Yazarlarının Görevleri Nelerdir ?

Blogger nedir ve iyi bir blogger nasıl olmalıdır ? gibi soruların cevabını verdiğimize göre şimdi, blog yazarlarının görevlerinden bahsedebiliriz. 
-Blog yazarları, kendi web siteleri için ya da ekstra bir kazanç sağlamak için fikir üretmeli, araştırmalı ve özgün içerikler oluşturmalıdır. 
-Blog yazarları, özellikle kendi ilgi alanları ile ilgili içerikler oluşturmaktadır. Ayrıca ürünler ve hizmetler hakkındaki bilgileri düzenleyip, tanıtırlar. 
-Blog yazarları, İnternet sitelerinin arama motorlarında ilk sıralarda yer alması için yazılarında anahtar kelimeler belirleyip, site trafiğinin artması için çalışmalar yaparlar. 
-Blog yazarlarının yeni okuyucular kazanmak ve İnternet sitelerini yeni kullanıcıların ziyaret etmesini sağlamak amacı ile yeni çıkan trendleri takip etmek zorundadır. 

Blogger Olmak İçin Ne Yapmalıyım ?

Blogger olmak isteyen kişiler öncelikli olarak kendileri için bir İnternet sitesi oluşturmalıdır. Daha sonra İnternet siteleri için yaratıcı, eğlenceli ve dikkat çekici bir isim bulmalıdır. Son olarak vazgeçmeden ve düzenli olarak İnternet sitesi için yazı yazmaya başlamalıdır. Yeni yeni blog yazmaya başlayan kişiler, kendilerine sabit bir konu belirlemeli ve okuyucunun kafasını karıştırmadan bu konu üzerinde ilerlemelidir. Blog sayfasının sürekliliğini sağlamak isteyen bloggerlar, haftada en az bir kez, blogu için içerik üretmeyi ihmal etmemelidir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.