Header Ads

Virüs Nedir? Virüs Programları ve Virüs Temizleme

Virüs Nedir? Virüs Programları ve Virüs Temizleme - Web Fix Online

Virüs Nedir? veya Virüs Programları ve Virüs Temizleme hakkında bilgi almak istiyor olabilirsiniz. Sizlere bugün bilgisayarınızın daha güvenli olması için hazırladığım makalede bu konuya yer verdim.

Günümüzde bilgi güvenliğine bir çok firma veya kuruluş milyonlarca lira para harcamaktadır. Kişisel bilgilerimizin veya kişisel bilgi alanlarımızın güvenliği her gün geçtikçe daha çok zorlaşmaktadır. Bu durumları artık kolay çözüm yöntemleri ile güvenliğimizi sağlayabiliriz.

Makale içerisinde yer alan konu başlıklarını sizlere sunacağım ve bu sayede makalede bulunan konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Konu Başlıkları :

  • Virüs Nedir?
  • Virüs Programları
  • Başlıca Bilinen Virüs Programları
  • Virüs Temizleme
  • Genellikle Karşılaşılan Virüs Çeşitleri

Virüs Nedir?

Virüs, bulaşıcı olma ve hızlı yayılma özelliği ile insanların biyolojik hastalıklarına benzerlik göstermektedir. Bilişim dünyasında bir bilgisayar üzerine bulaşan bir virüs aktif olduğu zaman milyonlarca bilgisayara bulaşması hızlı ve kötü sonuçlar vereceği gerçek bir durumdur. 

Kötü niyetli insanların hazırlamış olduğu yazılım üzerinde kullanıcının haberi olmadan oto veya manuel işlemler yapması sonucunda kişisel veya kurumsal bilgilerin güvenliksiz bir hale gelmesini hedeflemektedir. 

Günümüzde büyük kurum veya kuruluşların yaptığı antivirüs programları aracılığı ile bireysel veya kurumsal bilgilerin güvenli hale gelmesi hedeflenmektedir.

Virüs Programları

Virüs programlarını genel olarak tanımlamak istersek antivirüs programı olarak adlandırabiliriz. Günümüzde birçok programın lisans özelliği olması ile belli bir ücret veya ücretsiz üyelikleri ile bilgisayarımıza girecek olan veya girmiş olan virüslerin temizlenmesi, kaldırılması veya engellenmesini sağlamaktadırlar.

Kişisel güvenliğimizin sağlanması için kullanmak istediğimiz antivirüs programlarını güzel bir şekilde araştırma yapmamız gerekmektedir. Başarılı bir programın güvenliğimizi her zaman sağlam tutacağını unutmamalıyız. 

Başlıca Bilinen Virüs Programları

Günümüzde popüler olan virüs programlarını sizlere paylaşacağım beğendiğiniz veya kullandığınız programları yorumlarda belirtirseniz sizinde yorumlarınızı merak ediyorum.

Virüs Programları ESET NOT32 İndir - Web Fix Online

ESET

ESET Not32 herkes tarafından bilinen ve kullanılan bir virüs programıdır. Günümüzde bir çok kullanıcının taktirini almıştır. Bilgisayarımızın normal güvenliği dışında internet güvenliğini de sağlaması ile bir çok kullanıcı tarafından tercih edilenler listesinde ilk sırada yer alıyor.

Virüs Programları KASPERSKY İndir - Web Fix Online

KASPERSKY

Kaspersky internet kullanıcıları tarafından genellikle tercih edilen bir virüs temizleme programıdır. Güvenli ve güncel olması ile bir çok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Kişisel bilgilerinizin güvenliği için sizlerde bu programı kullanabilirsiniz.


Virüs Programları AVAST İndir - Web Fix Online

AVAST

Avast bir çok bilgisayar kullanıcı tarafından tercih edilmesi ile güncel bir programdır. Sizlerde kişisel bilgi güvenliğiniz için kullanabilirsiniz. 

Virüs Temizleme

Virüs temizleme konusu genellikle can sıkan bir durumdur. Günümüzde bir çok virüs programı temizleme yaparken bazı programların temizlenmesinde yetersiz kalmaktadır. Bu durumla ilgili sürekli olarak yeni çözüm yolları bulunmaya çalışıyor. 

Günümüzde teknolojinin yaygın kullanılması sonucunda virüs programlarında da geliştirmeler yapılmaktadır. Bazı virüs programları silinmeye çalışıldığı zaman bir çok dosya ve programa sızma gösterir bazıları ise kolay şekilde silinebilir. 

Virüs temizleme konusunda önceliğiniz kesinlikle virüs hakkında araştırma yapmanız olacaktır. Bu çalışmalar her zaman verimli sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Genellikle Karşılaşılan Virüs Çeşitleri

Genellikle karşılaşılan virüs çeşitleri günümüzde internet kullanımının artması sonucunda bir çok platfrom üzerinde gerçekleşmektedir. Bir web sitesi üzerinden yayınlanan crack programlardan veya warez kullanımı sonucunda bir çok virüsün bilgisayarlar arasında hızlı bir şekilde yayıldığını unutmamamız gereken önemli hususlardan birisidir.

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Virüs hakkında paylaşımınızı beğendim. Ben ESET NOT32 kullanıyorum. Uzun süredir memnunum güncellemeleri ile sürekli bilgisayarımın güvende olduğunu biliyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.