Header Ads

Site içi SEO ile Organik Trafiğini Arttır

Site içi SEO ile Organik Trafiğini Arttır - Web Fix Online

Site içi SEO konusunda hazırladığım makalede sitenizin verimliliğini arttıracak birçok bilgi yer alacaktır. Bu bilgiler sayesinde sitemizdeki organik trafiğin artışı da gerçekleşecek ve verimli bir seo çalışması yapmış olacağız.

Öncelikle çalışmaya başlamadan önce konuyu belirli başlıklar altında topladım. Bu şekilde konu ile ilgili fikirleriniz hızlı bir şekilde gelişebilir ve konuyu daha rahat anlayabilirsiniz.

Konu Başlıkları :

  • Site içi SEO Nedir?
  • Site içi SEO Amacı Nedir?
  • Site içi SEO Hakkında Bilmemiz Gerekenler
  • Site içi SEO ve Kullanıcı Önemi
  • Organik Trafiğin Artması
Site içi SEO konusunda fikirleriniz oluşmaya başladığına göre artık konuları tek tek ele alabiliriz. Bu sayede konuları daha rahat anlayacaksınız.

Site içi SEO Nedir? - Web Fix Online

Site içi SEO Nedir?

Site içi SEO çalışmaları sitemizin arama motorları tarafından doğru algılandığından emin olmamızı sağlamaktadır. Arama motorlarının amaç ve vizyonları bellidir. Kullanıcıya doğru kaynaklı bilgilerin sunulmasını sağlamak her zaman kullanıcının mutlu olması hedeflenir. 

Site içi SEO bir kullanıcının web site içerisinde gezinirken geçireceği yani etkileşimde bulunacağı bir çok faktörü içinde barındırır. Örneğin: Bir kullanıcı A kelimesi ile sitenize giriş yapmadan önce sıralamadan etkileşim sağlaması gerekir. Başarılı bir etkileşim için dikkat çeken bir başlık ve açıklama yer almalıdır.

Kullanıcı A kelimesi ile sitenize giriş yaptığı zaman önceliğiniz kullanıcının site içerisinde rahat bir gezinti sağlaması olmalıdır. Site içi seo bu konuda çok önemli bir çalışma gerektirmektedir. Yapacağınız çalışa kullanıcılar tarafından kolay anlaşılabilir olmalıdır. Aynı zamanda arama motorlarının da sitenizi doğru algılamasını sağlamanız gerekmektedir.

Site içi SEO Amacı Nedir? - Web Fix Online

Site içi SEO Amacı Nedir?

Site içi SEO amacı kullanıcılara her zaman doğru veya kaliteli içerikler sunulmasını sağlamaktır. Kullanıcıların sizi doğru anlaması veya sizin kendinizi doğru ifade etmeniz başarılı bir site içi seo çalışması anlamına gelir. 

Arama motorları için her zaman önemli bir konuda olan kullanıcı memnuniyetini kesinlikle unutmamanız gerekiyor. Kullanıcı memnuniyetine dikkat eden bir çok web site ilk sıralarda doğal yollar ile yerini almaya devam edecektir.

Site içi SEO Hakkında Bilmemiz Gerekenler - Web Fix Online

Site içi SEO Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Site içi SEO hakkında bilmemiz gereken önemli bilgilerden birisi kesinlikle kullanıcı için bir web site yapmayı unutmamanız olacaktır. Kullanıcılar için web site hazırlarken arama motorları ile doğru anlaşılabilir bir kodlamaya sahip olmanız sitenizin her zaman bir adım önde olmasını sağlayacaktır. 

Başarılı bir kodlama sitenizi her zaman iyi göstermez. Başarılı bir kodlama sitenizin verimliliğini arttırması için bir temeldir. Temeli iyi olan bir ev kolay kolay yıkılmaz. Bu çalışmayı yaparken kullanıcıların siteniz içerisinde rahat gezinti sağlamasına özen göstermelisiniz.

Site içi SEO ve Başarılı Çalışma

Site içi seo konusunda başarılı olmanız için menü kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kullanılan Resim,Video gibi görsel içeriklerin boyutları ve optimizasyonları kesinlikle önemlidir. Site açılış hızı ve Js kullanımları da site içi seo konusunda verimliliği arttırmanıza kolaylık sağlayacaktır.

Arama motorları tarafından doğru anlaşılabilir olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Verilerinizin arama motorları tarafından doğru algılanması her zaman sıralamalarda verimli sonuçlar elde etmenize sebep olacaktır.
Site içi SEO ve Kullanıcı Önemi - Web Fix Online

Site içi SEO ve Kullanıcı Önemi

Site içi SEO önemli bir çalışma olduğu için kullanıcılara yönelik çalışma yapmanız her zaman önemli olacaktır. Kullanıcıların genellikle dikkat ettikleri konuları bir listede belirledik ve size sunduk bu konulara dikkat etmeniz sitenizin verimliliğini arttıracaktır.

  • Site Başlığı (Başarılı Title Kullanımı)
  • Site Açıklaması (Başarılı Description Kullanımı)
  • Site Etiket / Hashtag (Konu içerisinde yer alan etiklerin veya Hashtagların Kullanımı)
  • Genel Site Görünümü
  • Kolay Menü Kategorileri
  • Kullanışlı Sağ/Sol Menü
  • İçeriklerin Doğru Anlaşılabilmesi için kullanılan Site Gövde alanı
  • Site sonu kolay ulaşım menüsü (Genellikle footer kısmı olarak bilinir ve burada belirli sayfalar yer alır)
  • Site içerikler ön plan resimleri
  • Site içerikler ön plan resim etiketleri
  • Site içerikleri başlık ve etiket kullanımı
  • Site Yazı / Kod oranı
  • Site Hızı (Arama motorları için Önemlidir.)
  • Site Kodlama yapısı (Arama motorları için Önemlidir. Doğru indeks alması hedeflenir.)
Genellikle sitelerde dikkat edilen başlıklar tamamen kullanıcıya yönelik başlıklardır. Kullanıcıların genelde istemeden dikkat ettikleri noktaları bu şekilde sizlere başlıklar halinde yer verdim.

Organik Trafiğin Artması - Web Fix Online

Organik Trafiğin Artması

Organik trafiğin artması her zaman zor bir durumdur. Bu konularda sitenizin daha verimli olması için sitenizin sıralamalarda aldığı başlık ve açıklamalar üzerine yoğun ve dikkatli bir çalışma yapmanız gerektiği anlamına gelir bu sayede yapılan çalışmalar verimli sonuçlarını size sunacaktır. 

2 yorum:

  1. Site içi SEO konusunda paylaşımını çok başarılı buldum. Organik trafiğin arttırılması konusunda içerik oluşturursan sevinirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zamanda Organik Site Trafiği arttırma konusunda güzel bir içerik oluşturacağım. :) Yorumunuz için Teşekkür Ederim

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.