Header Ads

SEO Çalışmalarında Bunu Sakın Yapma.

SEO Çalışmalarında Bunu Sakın Yapma. - Web Fix Online

Seo çalışmalarına bir çok webmaster dikkat eder. Özenli ve kaliteli çalışmalar için günün her saatini kullanırlar. Peki size bahsedeceğim çalışma neden sitelere kötü zarar veriyor. İnternette farkında olmadan bir çok örneği ile karşılaştığınız çalışmaları sizlere açıklayacağım.

Sizler için konuda yer verdiğim başlıklar:

  • SEO Çalışması Nasıl Yapılmalıdır
  • Basit SEO Çalışmaları
  • Kaliteli SEO Çalışmaları
  • Zararlı SEO Çalışmaları

SEO Çalışması Nasıl Yapılmalıdır

SEO günümüzde bir çok website ve uygulama için önemli bir noktadadır. Ürün veya içeriğin binlerce kişiye organik şekilde ulaşmasını sağlamak için belirli algoritma veya temellere göre hareket etmekteyiz. 

Bu çalışmaların zaman alması ve verimliliğin incelenmesi bizi her zaman yoran şeyler olmuştur. Okuduğumuz bir çok makale içerisinde kafamızı karıştıran durumlar ile karşılaşmışızdır. Bu durumlardan kolay geçmeniz için size uzun bir makale hazırladım.

1 - Çalışma Öncesi Hazırlık

Çalışma öncesi hazırlıklarımız sitemizin hazır olma evresidir. Bu noktada sitemizin arama motorları tarafından doğru algılanmasını sağlamamız gerekiyor. Bunun için yapacaklarımız belirli kalıplar veya temellerden geçmektedir. 

Örneğin : A Firmasının websitesi ile ilgileniyoruz. Sitemizin yapısının arama motorları tarafından belirli kurallara göre anlaşılır olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Sitemiz güzel indeksleniyor mu? 
Sitemizin URL yapısı arama motorları tarafından anlaşılabilir mi? gibi soruların cevaplanması gerekiyor. 

2 - Çalışma Zamanı Hazırlık

Sitemizde her şey istediğimiz gibi o zaman çalışmaya başlayabiliriz. Bunun içinde ufak bir hazırlık yapmamız gerekiyor. Bu durum diğer çalışmalardan farklı olarak anahtar kelime üzerine bir çalışma olacaktır. 

Bu çalışmada dikkat etmemiz gereken önemli hususlardan birisi kesinlikle arama motorunda kullanıcılara sunacağımız içeriğin ulaşacağı potansiyel kişi sayısını hesaplamak olacaktır. Bir sitenin organik trafiğinin yüksek olması her zaman önemli bir durumdur. 

Anahtar kelimelerin analiz edilmesi için günümüzde bir çok seo araçları bulunmaktadır. Bu konuda sorun yaşamadan yardım alabileceğiniz paralı veya parasız bir platform kullanabilirsiniz.

Basit SEO Çalışmaları

Basit SEO çalışmaları olarak adlandırdığımız bu konuda ise size ufak yöntemler ile azda olsa sitenizin belli noktalarda sıralamalara gelmesini sağlayacak ufak teknikler söyleyeceğim bu durumlar aslında ciddi bir artış göstermez ama sitenizde organik trafiğin armasına sebep olacaktır. 

İçerikleri Diğer Platformlarda Tanıtın

İçeriğin diğer Platformlar üzerinde tanıtılması sitenize gelen organik kullanıcıların artışına sebep olacaktır. Bu noktada sosyal medyayı kullanabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden içeriğe gelen sinyaller her zaman sıralamalarda etkili bir rol olmuştur. 

Not: Bu sinyallerin sayısının yüksek olması sitenizi birinci sıraya getirecek anlamına gelmez. Sitenizin sıralamasında bir süre artış olabilir veya sitenizin hızlı indeks almasını sağlayabilir.

Site değerleri yani DA/PA gibi değerleri düşük siteler üzerinden kendinize bağlantılar oluşturabilirsiniz. Detaylı bir çalışma gerektirmez ama sitenizin sıralamalarında küçük değerleri olan kelime veya kelime gruplarında sıralamaları etkileyen bir durum olabilir.

Kaliteli SEO Çalışmaları

Kaliteli SEO çalışması her zaman zahmetli bir durum olmuştur. İçeriklerin site için önemli olduğunu biliriz. Kaliteli içeriğinizi oluşturduğunuz zaman siteniz artık tamam anlamına gelmiyor. Kaliteli bir bağlantı oluşturmanız gerektiğini kesinlikle unutmamalıyız.

İçerik ile alakalı bir link ağı oluşturmalısınız. Anahtar kelimeniz ile alakalı sitelerden bağlantı almanız sitenizin sıralamalarını ciddi şekilde etkileyebilir. Sitenize gelen bağlantılarda her zaman sayfa otoritesine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu konuda uzun bir makale hazırlayacağım.

Zararlı SEO Çalışmaları

Zararlı SEO çalışmaları ve aslında konunun gerçek yüzü burada yatıyor. Günümüzde bir çok seo çalışanı veya bu konuya gönül vermiş kişilerin istemeden yaptığı çalışmaları gördüm denedim ve hatta hala yapanları görüyorum. 

Büyük firmaların bu yöntemler için sürekli para yatırdıklarını gördüm analizler sırasında bir çok seo firması bu konuda yaptığı çalışmaları da bazen yazılarımda yer verdim.  Peki benim bu kadar takıldığım konu neden bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. 

Zararlı seo bir çok website üzerinden hızlı ve kolay bağlantı almak anlamına gelmektedir.  İçerik ile alakasız sitelerden gelen bağlantıların içeriğe hiç bir yararı olmadığını söylüyor. Örneğin : A Firması için bir backlink çalışması yapıyorsunuz. 

Yaptığınız bu çalışmada A Firmasının bir ürünü üzerine içerik oluşturdunuz ve yayınladınız. İçerik için backlink oluşturacağınız zaman yayınlanan sitelerin otoritesine bakmadınız. Sitelerde yer alan paylaşım veya içeriklere sadece anahtar kelime linklemesi yaptınız. 

Anahtar kelime linklemesi derken paylaşım yada içerik bir çayı anlatıyor ama siz o içeriğin belli bir noktasına sade kahve yazdınız ve o kelimeye link çıktınız. Bu işte hatalı ve zararlı bir seo çalışmasıdır. 

Paylaştığınız içerik veya paylaşımlarda kesinlikle sitenin konu ile alaka düzeyine dikkat etmeli site otoritesini incelemeli ve hatta o siteye sosyal medya üzerinden sinyal göndermelisiniz. Bu uzun bir zaman alacaktır ama bunu yapmalısınız.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.