Header Ads

Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Hisse Senedi Nasıl Alınır?

İnsanlar şu anda tasarruf ve para kazanma konusunda daha duyarlılar. Teknolojinin gelişimi ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi, insanların para ihtiyacında önemli bir artışa neden olmuştur. Bu olaylara ayak uydurmak için çok çalışmak yerine, insanlar alternatif yollar aramaya koyulmuştur. Hisse senedi alımları da bu noktada kendini göstermektedir. 

Arabulucu Seçimi

Hisse senedi almak için yapmanız gereken ilk şey; aracı kurumunuzu seçin. Borsa aracılık yapan birçok kurum var. Piyasada işlem yapabilmenizi sağlayan bankalara ek olarak, Sermaye Piyasası Kurulundan alınan yetki belgesine sahip birçok aracı kuruluş da bulunmaktadır. Yatırımcıların borsada işlem yapabilmesi için gerekli izinlere sahip aracılık firması olarak siz değerli müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu şekilde size aracılık hizmetleri sunmaya çalışıyoruz.

Yatırım Hesabı Açmak

Bir aracı kurum seçiminde bir sonraki adım, bu kurumda bir yatırım hesabı açmaktır. Bir yatırım hesabı açmak oldukça basittir; Banka hesabınızı açmayı düşünüyorsanız, bu fiziksel olarak bu bankanın şubeleri aracılığıyla yapılabilir veya bir aracı kurumu İnternet veya postaneler aracılığıyla açmayı düşünüyorsanız. Aracı kurumlarla bir hesap açarken, bir çerçeve anlaşma ve bir risk bildirim formu imzalamanız gerekir. Bu sözleşme ve form imzalanırsa, yatırım hesabınız açık olacaktır.

Risk Bildirim Formu

Aracı kurumun yapmış olduğu veya yapmaya başlaması gereken işlemlerle ilgili riskleri ayrıntılı olarak açıklayan bir formdur. İçeriği SPK tarafından belirlenen bu form, bir yatırım hesabı açıldığında yalnızca bir kez imzalanır.
Acentenizi seçerken komisyonun büyüklüğü ve ödeyeceğiniz maliyet hakkında bilgilendirilmelisiniz. Bu komisyon oranları ve maliyetleri, her bir aracı kurumda farklı olabilir, çünkü belirlenecek belirli bir kriter yoktur. 

Yatırım Hesabına Mevduat

Yatırım hesabınızı açtıktan sonra, işlem yapmak için hesabınıza para yatırmanız gerekecektir. Yatırım hesabınız, satın almak istediğiniz kadar paraya ve ödemeniz gereken komisyona sahip olmalıdır.
Yatırım hesabınıza para aktararak ya da bir aracı kurumuna para aktararak ya da yatırım hesabınızı bir bankadan almışsanız, talep üzerine hesabınızdan para gönderebilirsiniz. Ayrıca, brokerınızdan hesabınıza para yatırmanın alternatif yollarını da sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.